Wat Is zelfverbetering?


Net wat is zelfverbetering? U ziet deze term onpas bijna overal; op het net, in boek winkels en op televisie. Er zijn talloze artikelen prees deze methode of die methode van zelf verbetering, kunnen ze echt werken allemaal?

Gewoon om erger te maken, zijn er andere voorwaarden die lijken te betekenen hetzelfde of vergelijkbaar. Termen zoals 'persoonlijke ontwikkeling', 'self help' enz.. Op het einde, kan iedereen gewoon uiteindelijk het gevoel duizelig en verward. Dus wat is echt 'self-improvement'?

Een stap terug voor een moment en kijken naar de twee woorden; zelf en verbetering. Het lijkt niet zo eenvoudig en duidelijk? We hebben het over het maken van jezelf beter. Nog, als we onszelf beter, dat betekent niet dat we een of andere manier onwel of ongeschikt?

Ik weet wanneer ik onwel medisch ben, kan vaak ik als ik voel me minder fit dan op andere momenten. Dit, echter zijn de fysieke indicatoren; Hoe kunnen we vertellen wanneer onze 'zelf' onwel is? Is er een soort van pijn in de psyche, sommige pijn in de aura of een kneuzingen in het bewustzijn dat we moeten zich bewust zijn van?

In feite, zijn weinig mensen die zelfverbetering aangaan, op enigerlei wijze, onwel. Ze zijn vaak zeer lucid, intelligente en goed doordachte mensen die op zoek zijn naar, op een bepaalde manier, om zichzelf te verbeteren.

Een vraag die we proberen moeten te beantwoorden is of we proberen om onszelf beter of beter te zijn dan andere mensen. Het is mijn overtuiging dat zelf verbetering niet is over proberen te zijn beter dan iemand anders, het gaat erom dat beter jezelf. Ik maak, je soms zorgen hoewel dat mensen zelfverbetering beginnen alsof het een concurrentie en dat het doel is beter te zijn dan uw collega's, uw buren of uw vrienden.

Het is beter dat u aan boord op een cursus of programma van zelf verbetering met behulp van uw huidige 'zelf' als een basislijn. Daarna kunt u een gebied van uw 'zelf' of uw leven dat u zou willen verbeteren. Andere mensen vergeten, behalve misschien voor rolmodellen of inspirerende mensen, u zijn niet concurreren met andere mensen, je gewoon bezig bent je 'zelf'. Dat, zo lijkt het, de ware essentie van zelfverbetering zou zijn.





Doug Woods is een gekwalificeerde leraar, life coach, counsellor en trainer. U kunt lees meer over zijn werk op zijn website www.dougwoods.com




No comments:

Post a Comment