Ken jij echt hoe om te stoppen?

Heb je genoeg downtime? Uitvaltijd is de tijd die is alleen voor jou waar u niet hoeft te worden iets te doen, plannen om het even wat, praten met iedereen of glimlachen en knikken. Uitvaltijd is dat heerlijke moment wanneer het huis schoon en rustig is, de kinderen zijn napping of op school, het is te vroeg om te beginnen met diner, en geen goede op TV. Uitvaltijd is zondagochtend nadat u hebt showered en uw vrouw is niet gepland om het even wat met de buren of de schoonfamilie of haar neef uit Maleisië dat alleen hier voor een week. Velen van ons elk jaar een paar dagen tot downtime wijden, en we noemen het vakantie. Tijdens vakantie, wij boord van een vliegtuig of renoveren van onze huizen, oude vrienden en familie ontmoeten of onze eigen stad kunt verkennen. Zeer weinigen van ons gebruiken onze vakantiedagen om te relaxen. Uitvaltijd is een concept dat taai voor ons, worden kan omdat het tot gevoelens leiden kan van lui of onproductieve in een samenleving waar worden drukke, zenuwachtig en over-booked wordt beschouwd als normaal. Slechts een paar straight-forward stappen volgt, kunt u uitvaltijd integreren in uw dagelijks leven.

1. Maak ruimte voor Downtime

Het eerste ding om te doen als u wilt meer uitvaltijd in je leven is te laten zelf wilt. Dit zal moeilijk worden voor degenen onder u die graag bezig te houden, als je zal denken dat u verspilt uw tijd. Wanneer onderzoekers vergelijkt de gezondheid en geluk voor drukbezette mensen aan degenen die hoe weten om te ontspannen, zijn de resultaten nederig. Denk dat die is gelukkiger en langer leven? En als u geen uitvaltijd belangrijk, je lichaam zal door het vangen van een griep, een ziekte manifesteren, of het krijgen in een ongeval. Als je niet leren om te stoppen met elke zo vaak, zal uw lichaam maken u! Eenmaal u erkent dat u eigenlijk wilt en nodig hebt, dan zult u worden gemotiveerd om ruimte te maken in je leven voor het. Hoe doe je dit? Het schema! Net zoals u ruimte in uw dag voor de lunch maken zou met een oude vriend of om te zien uw zieke moeder, plannen een iets stukje van tijd in de dag dat is alleen voor jou... dan hou je eraan. Afhankelijk van uw dag, kan uitvaltijd slechts twintig minuten, maar zelfs die twintig zal helpen laden, vernieuwen en u rust. Het is het beste als je de tijd thuis, zodat u een bank of bed om te ontspannen op, maar een lounge in de lobby van uw kantoor ook doen zal kan hebben. Maak ruimte in uw agenda voor downtime ten minste drie keer per week, en voordat je het weet, u zal besteden een paar minuten elke dag niets doen en zich beter te voelen.

2. Beslis hoe om het te besteden

Dit eenvoudig zal zijn voor sommigen, voor anderen moeilijker. Er zijn zo veel manieren om te besteden uw downtime, maar een goed uitgangspunt is om te minimaliseren van geestelijke stimulatie. Dat betekent dat televisie kijken, hoewel voor sommige, kalmerende daadwerkelijk kan iets stressvolle als je iets dat je hersenen is boeiende kijkt. Hebt u ooit een TV hoofdpijn na het bekijken van meer dan twee uur van TV? Niet de ideale manier om uw downtime, zoals de meeste van wat er op televisie doorbrengen doet ons niet ontspannen maar eerder benadrukt ons uit, stimuleert ons of numbs ons uit. En gevoelloos is niet hetzelfde als ontspannen! De regel te volgen bij het beslissen hoe te besteden uw uitvaltijd is een activiteit die jij kan doen op uw eigen dat u genieten van die weinig beweging vereist en niet veel denken. Ik heb cliënten vertel me ze vinden tuinieren of het spelen van basketbal zeer therapeutisch, en misschien je hebt een activiteit als dit die helpt u gericht krijgen en te ontdoen van de gedachten en zorgen van de dag, maar nogmaals, dit is geen downtime. Denk van downtime als zitten niksen. Misschien zal u sommige ontspannende muziek zetten. Misschien zal u genieten van de stilte. Maar u wilt uw uitvaltijd besteden, vergeet niet, dit is edel, zeldzaam, en de jouwe, dus denken over wat je gaat te doen (niet).

3. Stel een tijdslimiet in

Dit is een uiterst belangrijke stap als u werkt met een drukke persoon of een luie persoon. Als u een tijdslimiet instellen voor jezelf, de go-go-go deel van je kunt ontspannen zonder te kijken naar de teek minuten door de procrastinator in u heeft enige structuur zo de hele dag niet gaan door in een vervaging van de muur aan het staren. Bedraagt de termijn voor downtime is 15 minuten. Dit zal lang genoeg te krijgen in het en krijgen iets van te maken. Als 15 minuten lijkt te lang te "doen niets", kunt u beginnen met 7 minuten en werk je weg omhoog door de dagen en weken. Hebt u een meer flexibele planning, uw uitvaltijd tot een uur of langer zou kunnen strekken, maar als het gaat te lang, de meeste mensen zal eindigen net dutten hun uitvaltijd minuten. Vergeet niet, dit is geen substituut voor meditatie, nadenken over de dag, journaling, lezen, of slapen. Het is iets anders. Een termijn zorgt ervoor dat u volgt de smaak van downtime als een paar minuten om te rusten van uw hersenen en eigenlijk laat het los van de drukke-heid van de wereld om je heen. Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u houden om je tijd te beperken is het uw uitvaltijd tussen afspraken of vergaderingen instellen.

4. Laat die de gedachten komen

Op van de meest voorkomende klachten mensen over zichzelf dat hebben kunnen niet ze schijnen om te stoppen met hun gedachten. In een drukke en snelle samenleving zijn onze gedachten meestal zo bezette dat we niet eens een moment hebben te denken over hoeveel gedachten door onze hersenen in een bepaalde tien minuten span stromen. Zodra u stop doen zo veel en tot dagelijkse downtime plegen, zult u merken hoeveel je denkt. Zen meesters hebben noemde dit de "aap-geest", het deel van ons brein dat is altijd babbelend over iets. Tijdens de downtime hebben we een kans om te horen van alle die gedachten. De verleiding is te volgen die gedachten, en beginnen te denken over het volgende plan, project, of persoon op onze horizon. Voor anderen, zal de gedachten circuleren rond de stapel van Wasserij worden gevouwen, het huiswerk nagelaten of de outfit voor de komende partij. De sleutel in deze stap is om gewoon laten de gedachten komen. Probeer niet om ze te stoppen, kan niet toevoegen aan hen. Laat de gedachten komen als wolken op een blauwe hemel, en observeren als ze zweven door. Het is alleen wanneer u beginnen proberen om controle van uw gedachten tijdens uw uitvaltijd dat ze problematisch. Hoe meer je oefent uitvaltijd, des te gemakkelijker deze stap zal worden.

5. Vreugde scheppen op!

Uitvaltijd wordt verondersteld te zijn verfrissende, ontspannen, en zelfs leuk! Laat u echt genieten van uw downtime, zorgen over het verspillen van tijd vrijgeven. Dit is een omscholing van je hersenen, waar u zich nu zeggen dat open-eyed rest is het belangrijk voor u als een geheel en gezonde mens beter te laten functioneren. Denk aan het als een pro-actieve techniek die u helpen zal om te voorkomen burn-out en de wrok die je voelt wanneer u zijn over-worked. Net als uw lichaam nodig heeft voor kwaliteitsvoedsel optimaal functioneren, dus uw hersenen nodig open-eyed rusttijden voor vernieuwing en creativiteit. Geniet van uw downtime, en hoe meer je jezelf toestaat dit kleine luxe, hoe meer u zult begrijpen zijn macht te herstellen u fysiek, mentaal en emotioneel.

En Dr. Saira bevat tips voor een gezondheids- en gelukkig leven door haar nieuwsbrief. Meld u vandaag aan http://talktosaira.com/ of "Like" haar op Facebook op http://www.facebook.com/drsairacares.


No comments:

Post a Comment